ginecologie cluj

Obstetrică și Ginecologie Cluj

Obstetrica și Ginecologia sunt două ramuri medicale strâns legate între ele, adresate exclusiv femeilor.

Obstetrica este specialitatea medicală care se ocupă de supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere, dar și postpartum.

Ginecologia se ocupă cu afecțiunile aparatului reproducător feminin, care include atât ovare, trompe uterine, vagin, vulvă, cât și glanda mamară.

Se recomandă să se efectueze anual un consult ginecologic, chiar și în absența unor simptome, pentru depistarea și tratarea din timp a diverselor afecțiuni.

Ginecologie Cluj » Investigațiile care se pot efectua în cadrul consultului ginecologic sunt:

  • Testul Babeș Papanicolau – se recomandă să se efectueze periodic pentru screening-ul cancerului de col uterin. Este un test de rutină, nedureros și rapid, care presupune prelevarea secreției de la nivelul colului uterin și analizarea ulterioară în laborator.
  • Examenul secreției vaginale – se recomandă să se efectueze în cazul în care apar modificări de miros și aspect ale secrețiilor vaginale, acestea fiind posibile semne ale unei infecții sau a unei boli cu transmitere sexuală.
  • Ecografia ginecologică – se poate realiza transabdominal sau transvaginal și este o investigație neinvazivă care oferă informații importante în depistarea sau monitorizarea unor afecțiuni.
  • Testul HPV (Human Papilloma Virus) – se efectuează pentru depistarea infecției cu HPV.

Pentru a fi la curent cu activitățile și noutățile din cadrul centrului nostru medical, vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook » Centrul Medical Garibaldi

În cadrul Centrului Medical Garibaldi, medicul specialist Obstetrică-Ginecologie este Dr. Florian Andreea.

Pentru a face o programare, vă rugăm să completați formularul de mai jos, urmând să primiți o confirmare scrisă sau telefonică din partea unui reprezentant al centrului. În absența unei confirmări, programarea nu este valabilă.

Datele dumneavoastră de contact vor fi păstrate doar pentru a gestiona programarea, în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.