Endocrinologie Cluj

Specialitatea medicală endocrinologie se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului endocrin.

Sistemul endocrin reprezintă un sistem de glande, fiecare secretând un anumit tip de hormon ce se eliberează în sânge. Hormonii reglează majoritatea funcțiilor organismului uman: menținerea homeostaziei, reglarea metabolismului, creșterea și dezvoltarea organismului, diferențierea organelor sexuale și reproducerea, influențarea dispoziției (a stării de spirit).

În cadrul Centrului Medical Garibaldi, medicii specialiști endocrinologi sunt Dr. Roxana Iuga, Dr. Lia Terheș și Dr. Pop Valentin

Afecțiunile endocrine sunt complexe și necesită analize de laborator specifice (determinări hormonale) și investigații imagistice, pentru a crește acuratețea și precocitatea diagnosticului. În cadrul investigațiilor endocrinologice sunt vizate afecțiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale și tulburările metabolismului clacic (osteoporoza, osteomalacia). 

În timpul consultațiilor de endocrinologie, medicii noștri specialiști vor identifica afecțiunile de care suferi, îți vor explica ce înseamnă și ce tratament trebuie să urmezi pentru a le trata în mod corespunzător. Aceștia au pregătirea necesară rezolvării oricăror  probleme medicale ce țin de endocrinologie. În acest sens, pentru a asigura performanța și diagnosticul corect pentru fiecare pacient care ne trece pragul, am adus în echipa noastră doi medici primari și specialiști în endocrinologie, cu o importantă experiență clinică și practică. 

În timpul unui consult la endocrinologie se desfășoară următoarele activități:

  • consultații de specialitate efectuate de medici specialiști, cu excelentă pregătire în domeniu
  • analize de laborator specifice (dozări hormonale)
  • ecografii ale glandelor endocrine (tiroida, paratiroide, sân, suprarenale, ovare, testicule)

Pentru că își doresc să înțeleagă cât mai în profunzime starea ta de sănătate, dar și pentru a stabili un tratament corespunzător pentru afecțiunile de care suferi, medicii de la specializarea endocrinologie din Centrul Medical Garibaldi îți vor explica în amănunt toate investigațiile, procedurile și detaliile consultației. Astfel, te vei familiariza cu cauzele problemelor tale de ordin endocrin, cu factorii de risc sau cu tipul tratamentului prescris. Mai mult, vei primi recomandările potrivite pentru afecțiunile tale ce țin de endocrinologie, pentru a garanta succesul consultațiilor.

Există și afecțiuni endocrine care pot fi diagnosticate în faza sub-clinică, motiv pentru care, prin diagnosticul precoce, este împiedicată progresia spre boala manifestă sau apariția unor complicații. Spre exemplu, boala tiroidiană sub-clinică este obișnuită și frecvența ei creste cu vârsta; are consecințe nefaste asupra sistemului cardiovascular și funcției mentale, dacă rămâne nediagnosticată.

Ce este specializarea endocrinologie?

Specializarea endocrinologie se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor glandelor endocrine: tiroida, hipofiza, glandele sexuale și suprarenale și hormonii secretați de acestea. 

Afecțiunile endocrine sunt complexe și necesită analize de laborator specifice (determinări hormonale) și investigații imagistice, pentru a crește acuratețea și precocitatea diagnosticului. În cadrul investigațiilor endocrinologice sunt vizate afecțiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale și tulburările metabolismului clacic (osteoporoza, osteomalacia). 

Principalele boli din sfera afecțiunilor endocrinologice sunt: obezitatea, osteoporoza, nanismul, nodulii tiroidieni, acromegalia / gigantismul, hipo / hipertiroidismul, boala Addison, diabetul zaharat, hipoglicemia etc.

Prin înțelegerea deplină a afecțiunilor ce țin de endocrinologie și a cauzelor lor, precum și prin conturarea unui plan de tratament, țintim spre ameliorarea problemelor tale medicale endocrinologice. Datorită serviciilor de endocrinologie de calitate pe care le oferim, ne dorim să devenim prima ta opțiune în ceea ce privește tratarea afecțiunilor endocrine și, în general, îmbunătățirea stării tale de sănătate. 

De aceea, pentru ca evaluarea sănătății tale să se facă cu cât mai multă acuratețe, am achiziționat echipamente performante și inovative pentru endocrinologie, astfel încât diagnosticarea să fie mai rapidă și ușoară. Medicii din clinica noastră au astfel acces la instrumente de diagnostic eficiente și precise, care facilitează consultul și planul de tratament de care ai nevoie. 

Pentru a fi la curent cu activitățile și noutățile din cadrul centrului nostru medical, vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook » Centrul Medical Garibaldi.

  • Listă prețuri endocrinologie
  • Pentru a face o programare la endocrinologie, vă rugăm să completați formularul de programare, urmând să primiți o confirmare scrisă sau telefonică din partea unui reprezentant al Centrului Medical Garibaldi din Cluj. În absența unei confirmări, programarea nu este valabilă.
  • Datele dumneavoastră de contact vor fi păstrate doar pentru a gestiona programarea, în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.

În cadrul Centrului Medical Garibaldi, medicii specialiști endocrinologi sunt Dr. Roxana Iuga,  Dr. Lia Terheș și Dr. Pop Valentin.

Pentru a face o programare, vă rugăm să completați formularul de mai jos, urmând să primiți o confirmare scrisă sau telefonică din partea unui reprezentant al centrului. În absența unei confirmări, programarea nu este valabilă.

Datele dumneavoastră de contact vor fi păstrate doar pentru a gestiona programarea, în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.